MAPA I PERFIL

MAPA WEB '16

 Link a Google Maps

Perfils i característiques de les diferents versions de la BikeFosca:

Tots sabem que entre els afeccionats al btt podem trobar gent amb nivells físic i sobretot tècnic molt diferents.
És per això que la BikeFosca, a diferència d’altres rutes, ofereix vàries versions. D’aquesta manera, cada grup podrà trobar una versió que s’adapti al número de dies de que disposi, a la seva preparació física i que tingui una exigència tècnica adeqüada al seu nivell. Així ens assegurem que cada grup pugui gaudir al màxim de la nostra ruta, sense que els quedi la sensació que els ha vingut gran o se’ls ha quedat curta.

XC 225

(225 kms, 7200 m+, 4 o 5 etapes, nivell tècnic moderat)

perfil 16' 5xc225web

Aquesta és la versió XC més llarga de la BikeFosca. Tot i que les baixades acostumen a ser per pista, també hi ha algunes trialeres una mica tècniques, però que val la pena fer encara que calgui posar peus a terra. Es recorren els dos ports que ronden els 2200 metres d’alçada, així com també la part més sud de la ruta, que aporta un paisatge força diferent i sorprenent.

Tot i ser de nivell tècnic moderat, és difícil trobar-hi a faltar emocions. De totes maneres, en cas que el grup (o part del mateix) ho vulgui, podrà, sobre la marxa, augmentar la dificultat d’algun dels descensos, optant per alguna de les alternatives que trobareu al track i que us permetran substituïr alguna de les pistes per trialeres de la versió més tècnica de la BikeFosca.

XC195

(195 kms, 6500 m+, 4 etapes, nivell tècnic moderat)

perfil 16' xc195web

Aquesta versió de la BikeFosca és igual que la xc225, amb l’excepció que només es puja un dels dos ports alts de la capçalera de la Vall Fosca, reduïnt una mica el nivell tècnic de la ruta.

XC150

(140 kms, 4700 m+, 3 etapes, nivell tècnic moderat)

perfil 16' xc150web

La versió més curta de la BikeFosca segueix mantenint un dels dos ports que superen els 2000 metres d’alçada, però no recorre la part més sud de la ruta. Totes els descensos es poden fer per pista excepte dues trialeres relativament senzilles que hi ha al final del recorregut.  Es passa pels punts amb més encant de la vall, suficients per fer-se una bona idea dels paisatges que amaga.

AM215

(215 kms, 7200 m+, 4 o 3 etapes, nivell tècnic alt)

perfil 16' am215web

Aquesta és la versió All Mountain (AM) més complerta.  Permet baixar per les millors trialeres que es poden trobar a la Vall Fosca, amb varietat de terrenys i paisatges i reduïnt al mínim els trams de baixada per pista.

Tot i estar pensada per ciclistes amb bon nivell tècnic per afrontar trialeres, cal dir que, en cas de tenir problemes tècnics, físics o mecànics, hi ha la possibilitat d’evitar alguna de les trialeres, optant per les alternatives que hi ha al track i que permeten seguir per pista en algun dels descensos.

Per contra, els ascensos si que es fan gairebé tots per pista, tot i que a vegades, aquestes són força trancades i exigents.

Fer la AM215 en 3 etapes només és aconsellable per gent que competeix o que té molt bona condició física. En aquesta versió més tècnica, els quilòmetres te’ls guanyes amb molt esforç perquè la majoria de trams no són rodadors. Fins i tot la tercera etapa, a la que sumarem el viatge de tornada, és igual de llarga que les dues primeres.

Per a la majoria de grups recomanem fer la AM215 en 4 etapes, de manera que l’esforç físic no us impedeixi disfrutar, en bones condicions, de les memorables trialeres que us hi esperen. En aquesta versió, la darrera etapa si que és més curta, permetent realitzar el viatge de tornada a primera hora de la tarda.

AM185

(185 kms, 6200 m+, 3 etapes, nivell tècnic alt)

perfil 16' am185web

Aquesta versió és igual que l’anterior però sense un dels dos ports que ratllen els 2200 metres. D’aquesta manera us trobareu una primera etapa de 65 kms, una segona de 75 i una última de 45, facilitant el viatge de tornada.

Al igual que en l’altre versió AM, us facilitarem també tracks alternatius per evitar alguna de les trialeres en cas que tingueu algun problema o que ja us hagueu saciat de descensos amb emocions fortes.

2AM:

Per a la gent que només disposa de dos dies, us podem organitzar també una versió d’alt nivell tècnic, amb gairebé 120 kms, 3500 metres de desnivell positiu i sobretot 4200 de desnivell negatiu, acabant la ruta en un punt diferent al de sortida i necessitant pertant un transfer fins al punt on vau deixar el vostre vehicle.